Information om köp

Bli kund

För att kunna lägga ett bud måste du vara kund hos oss. Detta blir du genom att registrera dig på vår hemsida. Att bli kund är gratis. När du registrerat dig får du ett mail med kunduppgifter för en första inloggning. Dessa kunduppgifter använder du sedan när du lägger bud. Som kund får du även tillgång till vårt stora arkiv med slutpriser, möjligheten att spara föremål i din minneslista och påminnelser om när dina bevakade auktioner närmar sig avslut.

Hitta föremål

Vi har Internetauktioner varje vecka med avslut på söndagar. Med vårt sökverktyg kan du leta efter föremål inom en viss kategori. Du kan också söka direkt på varunummer eller med fritext för att begränsa urvalet. Du kan också välja att sortera våra auktioner på senast inkomna, kortast tid kvar eller högsta utropspris. Som registrerad kund har du även tillgång till vårt register med avslutade auktioner. Hittar du intressanta föremål som du inte vill lägga bud på direkt kan du lägga till dem till din minneslista. På Mina sidor får du en överblick över dina favoriter och där kan du också ställa in om du vill få påminnelser till din e-post när auktionerna närmar sig avslut.

Lägg bud

På auktion köper man föremål till högstbjudande genom att lägga bud. Till det vinnande budet tillkommer en provision 22,5 % ink moms av klubbat belopp och slagavgift 25 kr ink moms enligt våra användarvillkor. För att kunna lägga ett bud måste du vara inloggad. Alla bud läggs på respektive objektssida där föremålet visas i sin helhet och där kan du också se hur tiden räknar ner mot sluttiden. Undersök föremålet noggrant innan du lägger bud – kom ihåg att alla bud är bindande. Man kan bjuda manuellt genom att själv följa auktionen och höja budet steg för steg eller genom att lägga ett så kallat maxbud och låta den automatiska budgivningsfunktionen i systemet bjuda så förmånligt som möjligt upp till ditt maxbud. På objektssidan kan du se hur många som är med i aktuell budgivning och vilka bud som lagts. Dina bud markeras med texten: Ditt bud. Har du lagt ett maxbud och blivit överbjuden så skickas ett meddelande till din registrerade e-postadress så att du har chans att komplettera med ett bud innan auktionen löper ut. Vi kan inte garantera att meddelandet kommer fram.

Betala och hämta ut ditt föremål

Det enklaste och snabbast sättet att betala för din vunna auktion är med kort när du hämtar ut varan i vår visningslokal. Vi tar inte emot kontanter. Vi accepterar både Visa, MasterCard och Swish.  Du har även möjlighet att betala till Krawzykowska Auktioners Bankgiro 5271-4599 innan du hämtar din vara. Du kan själv skapa fakturaunderlag på vår hemsida. Observera att det kan dröja upp till fyra bankdagar innan pengarna är oss tillhanda och vi kan inte lämna ut ett föremål innan vi ser att vi fått in betalningen. OBS! Alla varor måste betalas inom 15 dagar och hämtas inom 30 dagar! Köp som ej betalas inom 30 dagar kommer att hävas. Köp som är betalda inom 15 dagar men ej hämtade inom 30 dagar tillkommer påminnelseavgift 'a 300:- för lagringsavgift. 

Beställ transport

Vi skickar tavlor och mindre saker med Schenker .
Förfrågan om fraktkostnad kan göras via vår mail info@krawauktion.com uppge kundnummer vid kontakt. Frakten tar oftast 1-2 veckor

För möbler, kristallkronor och övriga varor vi inte kan skicka rekommenderar vi:

Retrocargo

Karlstad Express

Wermlandsflytt

Om du inte har möjlighet att hämta dina objekt själv erbjuder vi transportalternativ